Jadłospis
Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
10.11.2025r.
poniedziałek
Pieczywo z masłem, pomidorem, jajecznica na maśle, herbata z cytryną
Zupa grochowa, naleśniki z dżemem, musem truskawkowym, owoc, kompot
Bułka z masłem, pieczenią, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
1
11.11.2025r.
wtorek
Alergeny
1,7,9
1,3,7,9
1
12.11.2025r.
środa
Kulki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem topionym, papryką, dżemem
Barszcz czerwony, pierś w sosie słodko – kwaśnym, ryż, owoc, kompot
Kisiel malinowy, ciastka kruche
Alergeny
1,3,7
1,7,9
1
13.11.2025r.
czwartek
Tosty zapiekane
z serem żółtym, keczup,
herbata z cytryną
Żurek z jajkiem, spaghetti z mięsem mielonym, owoc, kompot
Kasza manna na mleku, sok malinowy
Alergeny
1
1,3,7,9
1,3
14.11.2025r.
Piątek
Kanapki mieszane: wędlina, ser żółty, pasztet, rzodkiewka, herbata owocowa
Rosół z makaronem, kopytka ziemniaczane z duszoną cebulką
i boczkiem, surówka
z czerwonej kapusty, kompot
Bułki słodkie, kakao
Alergeny
1,3
1,3,4,7,9
1,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.