Jadłospis
Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
01.08.2025r.
piątek
Pieczywo z masłem, sałatą, jakiem, pomidorem,
kawa z mlekiem
Zupa ogórkowa, naleśniki z dżemem, jabłko,
kompot
Kanapki mieszane, herbata owocowa
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,7
04.08.2025r.
poniedziałek
Pieczywo z masłem, sałatą, suchą krakowską
i rzodkiewką, kakao
Krupnik, placki cynamonowe
z jabłkami, marchewka do chrupania, kompot
Bułka z masłem, pasztetem pieczonym, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,4,7,9
1,7
05.08.2025r.
wtorek
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem twarogowym, papryką, dżemem
Zupa pomidorowa
z ryżem, kotleciki
z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot
Kisiel truskawkowy, brzoskwinia
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1
06.08.2025r.
środa
Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną
Barszcz biały
z jajkiem, makaron
z truskawkami, kompot
Bułka z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata owocowa
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,3,7
07.08.2025r.
czwartek
Bułka z masłem, serem żółtym, dżemem, serkiem waniliowym,
herbata z cytryną
Zupa kalafiorowa
z zacierką, pulpety
w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z wody, kompot
Kasa manna
z sokiem malinowym
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,7
08.08.2025r.
piątek
Pieczywo z masłem, sałatą, szynką wieprzową, ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem
Barszcz czerwony, pierogi leniwe
z masłem i cukrem, owoc,
kompot
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka, rzodkiewką,
herbata owocowa
1,7
1,3,7,9
1,4,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.