Jadłospis

      • Jadłospis

      •  

        DATA

         

        ŚNIADANIA

         

        OBIADY

         

        PODWIECZOREK

         

        17.11.2025r.

        poniedziałek

         

         

         

        Pieczywo z masłem, sałatą, suchą wędliną, pomidorem,

        kawa z mlekiem

         

        Zupa jarzynowa, makaron z twarogiem, owoc, kompot

        Bułka z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną

        Alergeny

        1,3,7

        1,3,7,9

        1

        18.11.2025r.

        wtorek

        Płatki kukurydziane

        z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem twarogowy, rzodkiewką, dżemem

        Zupa ziemniaczana

        z zacierką, potrawka

        z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty, kompot

        Galaretki owocowe z bitą śmietaną, flipsy

        Alergeny

        1,7,9

        1,3,7,9

        1

        19.11.2025r.

        środa

        Pieczywo z masłem, sałatą, szynką drobiową, papryką, kawa z mlekiem

        Barszcz biały z białą kiełbasą, placuszki cynamonowe z jabłkami i cukrem pudrem, gruszka, kompot

        Bułka z masłem, pastą jajeczną, herbata owocowa

        Alergeny

        1,3,7

        1,3,7,9

        1,3

         

        20.11.2025r.

        czwartek

        Bułka z masłem, serem żółtym, jogurcik owocowy, herbata z cytryną

        Zupa koperkowa, kotlety mielone, ziemniaki, buraczki

        z cebulką,

        kompot

         

        Budyń waniliowy, mus truskawkowy

        Alergeny

        1,7

        1,3,7,9

        1,7

         

        21.11.2025r.

        Piątek

         

        Pieczywo z masłem, sałatą, jajkiem, pomidorem, kakao

        Zupa ogórkowa, makaron ze szpinakiem, owoc, kompot

         

        Bułka z masłem, wędliną, papryką, herbata owocowa

        Alergeny

        1,3,7

        1,3,4,7,9

        1

         

         

        DATA

         

        ŚNIADANIA

         

        OBIADY

         

        PODWIECZOREK

         

        24.11.2025r.

        poniedziałek

         

         

        Pieczywo z masłem sałatą, szynką wieprzową, pomidorem,

        kawa z mlekiem

         

        Krupnik, pierogi ruskie z masełkiem, owoc, kompot

         

        Bułka z masłem, pastą z tuńczyka, herbata z cytryną

        Alergeny

        1,3,7

        1,3,9

        1

        25.11.2025r.

        wtorek

        Muszelki czekoladowe

        z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, dżemem

        Zupa marchewkowa, gulasz z kaszą jęczmienną, sałatka

        z ogórków kiszonych

        i kukurydzy, kompot

        Chleb razowy

        z masłem

        i miodem,

        herbata miętowa

        Alergeny

        1,7,9

        1,7,9

        1

        26.11.2025r.

        środa

        Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną

        Zupa kalafiorowa, makaron

        z truskawkami, kompot

        Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym, rzodkiewką,

        kawa z mlekiem

        Alergeny

        1,3,7

        1,3,7,9

        1,3

         

        27.11.2025r.

        czwartek

        Płatki owsiane na mleku, pieczywo

        z masłem, serkiem topionym, papryką, wędliną

        Zupa fasolowa, kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka

        z kapusty pekińskiej, kompot

         

        Kisiel pomarańczowy, kruche ciastka

        Alergeny

        1,7

        1,3,7,9

        1

         

        28.11.2025r.

        piątek

         

        Kanapki mieszane: wędlina, ser żółty, ogórek zielony,

        kakao

        Pomidorowa

        z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

         

        Chałka z masłem, dżemem,

        herbata rumiankowa

        Alergeny

        1,3,7

        1,3,4,7,9

        1

         
        Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

        W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

        Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

        ALERGENY W ŻYWNOŚCI
        Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

        1. GLUTEN
        2. SKORUPIAKI
        3.JAJA
        4. RYBY
        5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
        6. SOJA
        7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
        8. INNE ORZECHY
        9. SELER
        10. GORCZYCA
        11. SEZAM
        12. DWUTLENEK SIARKI
        13. ŁUBIN
        14. MIĘCZAKI

        Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

        Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.