Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
20.01.2025 r.
Pieczywo z masłem, sałatą, serem żółtym i pomidorem, kawa z mlekiem
Zupa grochowa, makaron z truskawkami, kompot
Bułka z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,7,9
1, 7
WTOREK
21.01.2025 r.
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, dżemem, wędliną
Zupa brokułowa, potrawka z kurczaka, ryż, buraczki z cebulką, kompot
Biszkopty w galaretce z bitą śmietaną
Alergeny
1,7
1,7,9
1,3,7
ŚRODA
22.01.2025 r.
Pieczywo z masłem i pomidorem, jajecznica, herbata z cytryną
Zupa kalafiorowa, spaghetti z mięsem mielonym, kompot, owoc
Bułka z masłem, wędliną i papryką, kawa z mlekiem
Alergeny
1,3,7
1, 7, 9
1, 7
CZWARTEK
23.01.2025 r.
Płatki owsiane z mlekiem, pieczywo z masłem, wędliną, serkiem topionym i rzodkiewką
Zupa koperkowa, kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Wafle ryżowe z miodem, herbata rumiankowa
Alergeny
1, 7
1,3,4,7,9
1
PIĄTEK
24.01.2025 r.
Sam komponuję kanapki z: sera żółtego, szynki, ogórka zielonego i papryki, kakao
Krupnik, placuszki cynamonowe z jabłkami i cukrem pudrem, kompot, mandarynki
Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym i rzodkiewką, herbata owocowa
Alergeny
1, 7
1,3,7,9
1,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.