• Jadłospis

      •  

        DATA

         

        ŚNIADANIA

         

        OBIADY

         

        PODWIECZOREK

         

        02.10.2023r.

        poniedziałek

         

         

         

         

        Pieczywo z masłem, sałatą, jajkiem

        i rzodkiewką, herbata owocowa

         

        Zupa ogórkowa, makaron z twarogiem, owoc,

        kompot

        Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym, papryką,

        kawa z mlekiem

         

        1,3

        1,7,9

        1,7

         

        03.10.2023r.

        wtorek

        Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, wędliną

        i dżemem

        Zupa koperkowa, kotlety rybne, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot

        Biszkopty w galaretce z owocami, herbata rumiankowa

         

        1,7

        1,3,4,9

        1

        04.10.2023r.

        środa

        Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną

        Kapuśniak, ryż

        z prażonymi jabłkami, bita śmietana, kompot

        Bułka z masłem, indykiem pieczonym

        i ogórkiem kiszonym,

        kawa z mlekiem

         

        1,7

        1,7

        1,3,7

         

        05.10.2023r.

        czwartek

        Muszelki czekoladowe

        z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym i papryką, pasztetem

         

         

        Zupa fasolowa, gulasz z kaszą jęczmienną, sałatka z ogórków kiszonych, kompot

         

        Chałka z masłem, dżemem, herbata miętowa

         

        1,7

        1,9

        1,7

         

        06.10.2023r.

        piątek

         

        Kanapki mieszane, herbata owocowa

        Zupa jarzynowa, pierogi leniwe z masłem i cukrem, owoc, kompot

         

        Kasza manna

        z mlekiem, sok malinowy

         

        1,7

        1,7,9

        1,7

         
        Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

        W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

        Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

        ALERGENY W ŻYWNOŚCI
        Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

        1. GLUTEN
        2. SKORUPIAKI
        3.JAJA
        4. RYBY
        5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
        6. SOJA
        7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
        8. INNE ORZECHY
        9. SELER
        10. GORCZYCA
        11. SEZAM
        12. DWUTLENEK SIARKI
        13. ŁUBIN
        14. MIĘCZAKI

        Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

        Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.