Jadłospis
Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
08.12.2025r.
poniedziałek
Pieczywo z masłem, sałatą, kurczakiem gotowanym, pomidorem,
kawa z mlekiem
Barszcz biały z białą kiełbasą, racuszki drożdżowe z jabłkami, cukrem pudrem, marchewka do chrupania, kompot
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka, herbata z cytryną
Alergeny
1,3,7
1,7,9
1,7
09.12.2025r.
wtorek
Płatki kukurydziane
z mlekiem, pieczywo z masłem, twarożkiem z jabłkiem i śmietaną
Zupa koperkowa, kotlety rybne, ziemniaki, surówka
z kiszonej kapusty, kompot
Galaretki owocowe z bitą śmietaną, jabłko
Alergeny
1,7,9
1,3,4,7,9
7
10.12.2025r.
środa
Pieczywo z masłem, rzodkiewką, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną
Zupa ogórkowa, naleśniki z dżemem, jogurtem owocowym, kompot
Bułka z masłem, szynką drobiową, papryką,
kawa z mlekiem
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
1,3,7
11.12.2025r.
czwartek
Bułka z masłem, serem żółtym, pomidorem, dżemem, jogurt owocowy, herbata z cytryną
Barszcz czerwony, pierogi ruskie z duszoną cebulką, owoc, kompot
Ciasto drożdżowe
z kruszonką,
kawa z mlekiem
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,7
12.12.2025r.
piątek
Pieczywo z masłem, sałatą, jajkiem, rzodkiewką,
kakao
Zupa ziemniaczana
z zacierką, nugetsy
z piersi kurczaka, frytki, surówka
z kapusty pekińskiej, kompot
Kisiel malinowy, flipsy
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
1,9
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.