Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
24.06.2024 r.
Pieczywo z masłem, sałatą, szynką wieprzową i pomidorem, kawa z mlekiem
Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z dżemem, kompot, owoc
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,4,7
WTOREK
25.06.2024 r.
Płatki czekoladowe z mlekiem, pieczywo z masłem, dżemem, serkiem topionym i rzodkiewką
Pomidorowa z ryżem, nuggetsy z piersi kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Kisiel truskawkowy, flipsy
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,7
ŚRODA
26.06.2024 r.
Pieczywo z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata owocowa
Zupa jarzynowa, makaron z truskawkami, kompot, owoc
Bułka z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem
Alergeny
1,3,7
1, 7, 9
1,7
CZWARTEK
27.06.2024 r.
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym i papryką
Zupa marchewkowa, pulpeciki w sosie pomidorowym, fasolka, kasza jęczmienna, kompot
Ciasto drożdżowe, herbata rumiankowa
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,3,7
PIĄTEK
28.06.2024 r.
Kanapki mieszane: pieczywo z masłem, wędlina, serek twarogowy, jajko, pomidor, kakao
Rosół z makaronem, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, kompot
Wafle ryżowe z miodem, herbata miętowa
Alergeny
1,3, 7
1,3,4,7,9
1
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.