Jadłospis
Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
17.11.2025r.
poniedziałek
Pieczywo z masłem, sałatą, suchą wędliną, pomidorem,
kawa z mlekiem
Zupa jarzynowa, makaron z twarogiem, owoc, kompot
Bułka z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
1
18.11.2025r.
wtorek
Płatki kukurydziane
z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem twarogowy, rzodkiewką, dżemem
Zupa ziemniaczana
z zacierką, potrawka
z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty, kompot
Galaretki owocowe z bitą śmietaną, flipsy
Alergeny
1,7,9
1,3,7,9
1
19.11.2025r.
środa
Pieczywo z masłem, sałatą, szynką drobiową, papryką, kawa z mlekiem
Barszcz biały z białą kiełbasą, placuszki cynamonowe z jabłkami i cukrem pudrem, gruszka, kompot
Bułka z masłem, pastą jajeczną, herbata owocowa
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
1,3
20.11.2025r.
czwartek
Bułka z masłem, serem żółtym, jogurcik owocowy, herbata z cytryną
Zupa koperkowa, kotlety mielone, ziemniaki, buraczki
z cebulką,
kompot
Budyń waniliowy, mus truskawkowy
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,7
21.11.2025r.
Piątek
Pieczywo z masłem, sałatą, jajkiem, pomidorem, kakao
Zupa ogórkowa, makaron ze szpinakiem, owoc, kompot
Bułka z masłem, wędliną, papryką, herbata owocowa
Alergeny
1,3,7
1,3,4,7,9
1
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
24.11.2025r.
poniedziałek
Pieczywo z masłem sałatą, szynką wieprzową, pomidorem,
kawa z mlekiem
Krupnik, pierogi ruskie z masełkiem, owoc, kompot
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka, herbata z cytryną
Alergeny
1,3,7
1,3,9
1
25.11.2025r.
wtorek
Muszelki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, dżemem
Zupa marchewkowa, gulasz z kaszą jęczmienną, sałatka
z ogórków kiszonych
i kukurydzy, kompot
Chleb razowy
z masłem
i miodem,
herbata miętowa
Alergeny
1,7,9
1,7,9
1
26.11.2025r.
środa
Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną
Zupa kalafiorowa, makaron
z truskawkami, kompot
Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym, rzodkiewką,
kawa z mlekiem
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
1,3
27.11.2025r.
czwartek
Płatki owsiane na mleku, pieczywo
z masłem, serkiem topionym, papryką, wędliną
Zupa fasolowa, kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka
z kapusty pekińskiej, kompot
Kisiel pomarańczowy, kruche ciastka
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1
28.11.2025r.
piątek
Kanapki mieszane: wędlina, ser żółty, ogórek zielony,
kakao
Pomidorowa
z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Chałka z masłem, dżemem,
herbata rumiankowa
Alergeny
1,3,7
1,3,4,7,9
1
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.