Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
02.10.2023r.
poniedziałek
Pieczywo z masłem, sałatą, jajkiem
i rzodkiewką, herbata owocowa
Zupa ogórkowa, makaron z twarogiem, owoc,
kompot
Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym, papryką,
kawa z mlekiem
1,3
1,7,9
1,7
03.10.2023r.
wtorek
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, wędliną
i dżemem
Zupa koperkowa, kotlety rybne, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot
Biszkopty w galaretce z owocami, herbata rumiankowa
1,7
1,3,4,9
1
04.10.2023r.
środa
Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną
Kapuśniak, ryż
z prażonymi jabłkami, bita śmietana, kompot
Bułka z masłem, indykiem pieczonym
i ogórkiem kiszonym,
kawa z mlekiem
1,7
1,7
1,3,7
05.10.2023r.
czwartek
Muszelki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym i papryką, pasztetem
Zupa fasolowa, gulasz z kaszą jęczmienną, sałatka z ogórków kiszonych, kompot
Chałka z masłem, dżemem, herbata miętowa
1,7
1,9
1,7
06.10.2023r.
piątek
Kanapki mieszane, herbata owocowa
Zupa jarzynowa, pierogi leniwe z masłem i cukrem, owoc, kompot
Kasza manna
z mlekiem, sok malinowy
1,7
1,7,9
1,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.