Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
10.03.2025 r.
Pieczywo z masłem, sałatą, suchą krakowską i pomidorem, kawa z mlekiem
Zupa jarzynowa, naleśniki z dżemem i jogurtem owocowym, kompot
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną
Alergeny
1, 7
1, 3, 7, 9
1, 4, 7
WTOREK
11.03.2025 r.
Pieczywo z masłem, sałatą, jajkiem i rzodkiewką, kakao
Zupa marchewkowa, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Kisiel truskawkowy, flipsy
Alergeny
1, 3, 7
1, 3, 7, 9
7
ŚRODA
12.03.2025 r.
Tosty zapiekane z serem żółtym i wędliną, ketchup, herbata owocowa
Zupa pieczarkowa, pierogi ruskie z duszoną cebulką, kompot, owoc
Owsianka na mleku, bułka z masłem
Alergeny
1, 7
1, 3, 7, 9
1, 7
CZWARTEK
13.03.2025 r.
Kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo z masłem, dżemem, serkiem twarogowym i rzodkiewką
Zupa fasolowa, ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot
Chałka z masłem i miodem, herbata rumiankowa
Alergeny
1, 7
1, 3, 4, 9
1
PIĄTEK
14.03.2025 r.
Sam komponuję kanapki z sera żółtego, szynki wieprzowej, papryki i ogórka zielonego, herbata owocowa
Pomidorowa z ryżem, nuggetsy, ziemniaki pieczone, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Galaretki owocowe z bita śmietaną
Alergeny
1, 7
1, 3, 7, 9
7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.