Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
18.11.2024 r.
Pieczywo z masłem, sałatą, szynką i pomidorem, kawa z mlekiem
Zupa grochowa, racuszki drożdżowe z jabłkami, kompot, marchewka do chrupania
Bułka z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,3, 7
WTOREK
19.11.2024 r.
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym, wędliną i rzodkiewką
Zupa fasolowa, spaghetti z mięsem mielonym, kompot
Kisiel malinowy, herbatniki
Alergeny
1,7
1,7,9
1,7
ŚRODA
20.11.2024 r.
Pieczywo z masłem i ogórkiem zielonym, parówki z szynki, ketchup, herbata z cytryną
Barszcz czerwony, naleśniki z dżemem i sosem jogurtowo-truskawkowym, kompot
Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym i rzodkiewką, kawa z mlekiem
Alergeny
1,7
1, 3, 7, 9
1, 7
CZWARTEK
21.11.2024 r.
Bułka paryska z masłem, dżemem, serkiem topionym, jogurt owocowy, herbata z cytryną
Zupa kalafiorowa z zacierką, kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot
Bułka słodka, kawa z mlekiem
Alergeny
1, 7
1,3,7,9
1,7
PIĄTEK
22.11.2024 r.
Sam komponuję kanapki z sera żółtego, wędliny, rzodkiewki i papryki, kakao
Rosół z makaronem, kopytka z duszoną cebulką i boczkiem, surówka z czerwonej kapusty,kompot
Wafle ryżowe z miodem, herbata rumiankowa
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.